Team S

  • Home
  • Hingstar
  • Seminstation
  • Saluhästar
  • Uppfödningar
  • Fölston
  • Kontakt
    • Hitta hit
    • Samarbetspartners
  • Senaste Nytt

Elittävling på Grevagården samt Regionalt i Karlshamn och Udden

25/3/2013

0 Comments

 
Återigen ett starkt meeting av Agathon S

Helgen den 22-23 mars var det Elittävlingar på Grevagården med deltagande av stora delar av Sverige-eliten. Jörgen Larsson hade åter ett  framgångsrikt meeting, där han  bland annat vann tre klasser. Vi börjar med vår hingst Chipollini S, som gjorde två starter och var i omhoppning i den första;  i den andra fick han nedslag.  Han blev oplacerad i bägge sina starter, men det som var positivt från honom var den känsla som han gav Jörgen. Chipollini har ju haft en långvarig infektion vilken verkar ha släppt , så vi hoppas att denne fine hingst är på gång nu.
  Agathon S som gjorde en så bra tävling i Billdal med tre placeringar, återupprepade det nu, fast på en ännu högre nivå. På lördagsmorgonen, i den bistra vinterkylan, mjuk-startade de i en 1.25 klass där det blev  en 12:e placering. På kvällen blev det start i en Elitklass på 140- nivå med A:O som bedömning, vilken resulterade i en 6:e placering. På söndagen kom helgens huvudklass en 150-hoppning med Winning round. Agathon S och Jörgen presterade på topp och blev dubbelt felfria och belönades med en fjärde plats. Detta är ett fantastiskt resultat med tanke på att Jörgen har rehabliterat denne hingst efter skada i över ett år. Ett jobb av en stor hästkarl och en sann djurvän.

Cover Boy S och Victoria fortsätter att övertyga.

Grevagårds-meetinget var första gången som Cover Boy S bodde över på en tävlingsplats. Detta tar på en ung hingst som skall bevaka sin flock. På fredagen startade de i en 120-klass och en 130-klass båda avd.B. Bägge starterna resulterade i felfria rundor. På lördagen gick han en klass med nedslag.  Sen fick han vila och skaffa sig rutin från tävlingsplatsen. Nästa tävling för Cover Boy S blir Kungsbackas elitmeeting men dessförinnan är det hingstvisning hemma hos Victoria i Värnamo. Det är mycket förfrågningar om Cover Boy S avelstjänster så han måste ägna sig på heltid åt detta på Hästak efter 1 maj.

Uddens och Karlshamns regionala tävlingar besöktes av Spinn Off S och Philippas S med sina ryttarinnor. Elin Oscarsson gjorde en fin felfri runda med Spinn Off S i en tidshoppning på 120 -höjder. De hamnade dock precis utanför placeringarna. Elin gör ett mycket fint jobb med Spinn Off S.

Jessica Engell Cremen hade sökt sig söderut med Philippa S. I första klassen som var en 110- hoppning A:O/A:O blev de dubbelt felfria och inkasserade en 4:e-placering. Jessica som haft ”sin”häst längre levererar stadigt resultat av ett tålmodigt arbete.
 


0 Comments

Hingstvisningar 2013 

23/3/2013

0 Comments

 
Alla våra vänner , kunder och övrigt avelsintresserade hälsas välkomna till två hingstvisningar där vår COVER BOY S 1251 deltar . 


Stall Victoria Almgren, Värnamo 

Söndagen den 7 april 2013 kl.14.00 är det visning hos Victoria. 

Här visas fem avelshingstar som ingår i Victorias tävlingsstall. Passa på och gör ett besök hos Sveriges skickligaste championatsryttare. 

Anmälan till info@stallv.se 


Hästak AB, Älmeboda 

Lördagen den 20 april kl.14.00 håller Hästak sin stora hingstvisning. 

Hela 2013 års hingstkollektion visas, även avkommor till hingstarna. 
Danska Stall Cajus kommer bl.a. upp med fyra av sina hingstar som ingår i Hästakts program. 

Passa på att träffa hingstarna i deras hemmiljö och träffa människorna som jobbar med dem dagligen. Utrymme finns att utbyta tankar med andra kollegor och hingstägarna. Lite trevliga förfriskningar bjuds det på båda ställen. 

              VARMT VÄLKOMNA 

 


0 Comments

COVER BOY S 1251 - felfri i sin 130-debut

21/3/2013

0 Comments

 
Picture
Den gångna helgen var, som sig bör så här i början på säsongen, debut för många hästar och på nya nivåer.

  Victoria Almgren och Cover Boy S tävlade i Söndags i Värnamo. Först startade de i en 120-klass, där blev det 4 fel efter en mycket fin runda. Därefter blev det debut på 130- nivå och här kom ett felfritt resultat. Om planen följs kommer Cover Boy S att starta på de nationella tävlingarna i Grevagården och Kungsbacka. Han kommer också att visas på hingst-visning hos Hästak och även hemma hos Victoria. Omkring första maj börjar avels-arbetet för denne hingst.
   

  Stoet Stardust S (Spender S – Cordelia S)som såldes från oss till ett dressyrstall har nu omskolats till hopphäst och bytt ägare. Hon är 5 år och debuterade med sin ägarinna i 1 m hoppning vid Falbygdens tävlingar; en debut som slutade felfritt.
   

  Vackra Sympatie S ( Spender S – Ironi S), som fick sin fyra-års-säsong spolierad av en skada, debuterade i Värnamo med sin ägarinna Pernilla Wihrén i sadeln. Också här blev det ett felfritt resultat i en 90 cm hoppning avd B.

    Vi önskar dessa båda ekipage Lycka Till och kommer med glädje att följa deras framfart på tävlingsbanorna. Det är en glädje för oss uppfödare att se våra uppfödningar på banorna.

0 Comments

Avelsråd inför betäcknings-säsongen 2013

19/3/2013

0 Comments

 

Gå på sann marknadsföring: Använd tävlande hingstar

Att välja hingst till sitt sto är kanske det viktigaste avelsbeslutet man gör varje år. Det skall förhoppningsvis ge en avkomma som är attraktiv både för en själv och också för eventuella köpare. Av den anledningen vill jag här ta upp frågan om vad som är sann marknadsföring.

  Eftersom många gör sina tankar offentliga på sociala medier så kan man se att urvalen  i många fall inte är särskilt välgrundade. Någon kanske säger ”jag ringde och frågade”. Att ringa och fråga en hingstrepresentant ger ganska lite. Hur många har fått ett svar som: ”min hingst hoppar inte vatten” eller ”den har svårt temperament mot andra hästar”.  Min känsla är att bara positiva saker kommer fram i sådana samtal, och kanske inte alltid överensstämmande med sanningen.


 Vid en offentlig hingstvisning ställs ju inte hingstarna inför svåra uppgifter utan  presenteras på ett säljande sätt. Titta på hingsthoppningen nu senast vid Bruksprovet på Flyinge tex; alla normalbegåvade hingstar var felfria i grundhoppningen. Var det för att de var bra, eller för att det var snällt byggt?  Förmodligen det sistnämnda. Åker man däremot på en vanlig offentlig tävling så ställs hingstarna för samma uppgifter som alla andra, så här kommer ett sant resultat fram, okamouflerat.

Många lockas av utländska hingstar

Det är ofattbart att så många använder hingstar som kommer in från Holland och Belgien och som inte tävlar här i Sverige. De visar aldrig  upp sina kunskaper i den konkurens där var man och kvinna själv kan bilda sig en uppfattning.

Hur ligger vår Svenska avel till internationellt?

Vår svenska avel ligger långt ner på den internationella rankingen. Varför?  Det finns inget enkelt svar på den frågan, men en anledning kan vara att vi selekterar hingstar på ett helt felaktigt sätt vid vårt Bruksprov. Under de senaste åren har det tex kommit in en hingst som gjort ett mediokert prov i Tyskland och sedan segrat i vårt svenska prov. Nu senast var det en tre-årig hingst som inte fann nåd inför domarna, men som veckan efter blev godkänd av den danska nämnden,  som dessutom gav den  premie. Att skillnaden i omdöme så stor är inte bra, och vilken nämnd som får ställa sig i skamvrån får framtiden utvisa.

  Om vi skall kunna utveckla vår svenska avel måste ASVH ompröva sina urvals-kriterier och tro på sig själva; inte bara byta ut sina domare mot utländska, som inte avelsmässigt har vår svenska bakgrund  med sig. Ingen annanstans i Europa har man domare från ett annat land,
utan man tror på sina egna, som ju kan sin populations historia.


Jämförelse med Belgien

Den Belgiska Aveln är  världs-ledande inom hopphästaveln. De har ungefär lika många ston i avel som oss Svenskar, men  har inte samma fina förutsättningar uppfödningmässigt som vi har. De har ett mycket enklare bruksprov än oss. Hingstarna visas först bara under tre dagar och gör en månad senare  ett kort stationstest. Senare måste de komma tillbaka som 4, 5 och 6-åringar och tävla i hingsttävlingar. Alla åskådare får då en sann bild av hur hingstarna presterar under tävlingsform. De som inte klarar det får heller inga ston och marknaden slipper individer som inte är önskvärda.

Med detta som bakgrund vill jag ge Er alla ett mycket bra avelsråd = ANVÄND TÄVLANDE HINGSTAR.
0 Comments

Tävlingar i Lund , Billdal och Ljungby

13/3/2013

0 Comments

 
Picture
Victoria och Cover Boy S

Vi är igång trots skador
Tävlandet  har börjat trevande för vår del på grund av skador på både ryttare och hästar. Allt går inte på räls utan det händer saker på vägen, något alla som håller på med hästar vet. Cover Boy S råkade ut för en otäck olycka i sin box, vilket gjorde att han endast fick ett minimum av träning och förberedelse-arbete till sitt första framträdande: hingsthoppningen vid  Bruksprovet 2013.

Jörgen Larsson råkade ut för en skada som gjorde att han fick dra ner på sin ridning.  Agathon S fick därför strykas från Gina Trico i Borås och även från en sista finslipning i Lund inför en planerad  start i SM- klassen i Billdal.

Med detta som bakgrund är vi glada att alla, såväl ryttare som hästar, är tillbaka på benen och laddade inför den kommande säsongen.

Först ut var Cover Boy S som hann bli klar till hingsthoppningen på Flyinge den 2 mars. Trots sina knappa förberedelser gjorde han ingen besviken, då han gick två omgångar utan hinderfel. Många kommenterade hans kloka inställning och lättheten i hans hoppning. Han har utvecklat mer muskelmassa efter vinterträningen, men hans elegans består.

Dagen efter, söndagen den 3 mars, var det regionala tävlingar i Lund med stora startfält. Här startade Jörgen med Chipollini S i en 130-klass A:0 med 85 startande. Det blev en 19:e plats efter felfritt resultat.

Nästa anhalt blev SM-helgen i Billdal.  Agathon S kunde inte i starta i den planerade mästerskaps-klassen, eftersom han inte kunnat förberedas på ett sådant sätt som fodras.Vi beslöt därför att han fick åka med och gå kringklasserna; en om dagen. Och på vilket sätt de gjorde det sen, Jörgen och Agathon S! Tre starter blev tre placeringar mot bästa möjliga konkurens. På fredagen blev det en 5:e placering i en 135-klass A:0/A:0, som sen följdes upp med en 18:e-placering i motsvarande klass på lördagen. Helgens höjdare kom på söndagen, då ekipaget kom 3:a i en 140 tids-hoppning, efter två rutinerade speedhästar. Inte en bom föll för Agathons del denna helg.

Söndagen den 10 mars blev det regionala tävlingar i Ljungby där Cover Boy S gjorde en start, återigen en mycket fin runda men en nätrullare gjorde att han fick 4 fel, detta i en 120-klass avd B. I samma klass men avd. A startade Philippa S med sin ryttare Jessica Engell Cremen.  Bland 90 startande i denna avdelning kom ekipaget kom på en meriterande 12:e placering efter  felfria rundor i bägge avdelningarna.

Fortsättning följer snart med bland annat hingstvisningar för Cover Boy S varvat med tävlingar. Alla tre hingstarna Agathon S, Chipollini S och Cover Boy S är anmälda till tävlingarna på Grevagården den 22 till 24 mars.

0 Comments
    Picture
    Picture

    Vi som skriver

    Thomas Sandström och
    Helene Wager Sandström


    Stuteriägare och uppfödare.

    Välkomna till vår nya hemsida designad av Helene.
    I denna Nyhets-blogg kommer vi att dela med oss av allt som händer på vårt stuteri och i vår
    tävlingsverksamhet .
    Här hittar ni tävlingsresultat från våra hästar, både våra egna och uppfödningar vi sålt.

    Archives

    April 2020
    August 2019
    August 2016
    July 2016
    May 2016
    April 2016
    February 2016
    August 2015
    June 2015
    April 2015
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    August 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012

    Categories

    All
    Avel
    Tävlingsresultat

    RSS Feed

Thomas och Helene Sandström
Nöbbele Lunnagård, 355 94 Vederslöv

Tel: 0470-777 101,  070 545 98 31